Wat we doen

Wat doet Open Club De Nevelhorst?

Open Club De Nevelhorst zorgt ervoor dat het sportaanbod in de gemeente breder wordt. Samen met Sport Events Montferland (SEM) ontwikkelt en organiseert de open club sportgerelateerde evenementen en projecten in Montferland. Dit doen we voor en in samenwerking met verenigingen, scholen, gemeenten en bedrijven.

Zo wordt er bijvoorbeeld een Rondje Nevelhorst georganiseerd voor lopers en fietsers. En op initiatief van Triathliem en Jeroen Reintjes Sports is de open club gestart met een looptechnische scholing voor de oudere atleet.

Kijk voor meer activiteiten op www.sporteventsmontferland.nl

Accommodatieplannen
In 2020 wordt er een skills court en een coördinatie- en herstelstraat aangelegd op Sportpark De Nevelhorst, het terrein van voetbalvereniging DVC’26. Het skills court wordt een multi-inzetbaar sportveldje met onder andere baskets, waarin je leert mikken, maar waarop je ook kunt voetballen, tennissen en je voetenwerk kunt trainen. De coördinatie- en herstelstraat komt in de Jan Wellinghal. Hier kun je tal van oefeningen doen, waarmee je bijvoorbeeld je reactievermogen, evenwicht en kracht traint. Alles gericht op een brede motorische ontwikkeling.

Ook Tennisvereniging Didam (TVDidam) gaat naast tennis haar sportaanbod uitbreiden. Zo heeft de vereniging verregaande plannen om twee padelbanen en twee jeu-de-boulesbanen op het sportpark aan te leggen.

Leeromgeving
In samenwerking met het Graafschap College is Open Club De Nevelhorst gestart met een hybride leeromgeving bij voetbalvereniging DVC’26. Eerstejaars studenten begeleiden ’s avonds de voetbaltrainingen. Tweedejaars studenten zijn betrokken bij de ontwikkeling, voorbereiding en uitvoering van activiteiten zoals Sjors Sportief. Verder is het sportpark een leerplaats voor studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN).

         

 

Montferland Kenniscentrum Talent
Begin 2020 is het Montferland Kenniscentrum Talent (MKT), als belangrijk onderdeel van de open club, van start gegaan met de opleiding Athletic Skills Model (ASM). Trainers vanuit diverse sportverenigingen, fysiotherapie en scholen in de Gemeente Montferland worden hierin opgeleid volgens het Athletic Skills Model. De kennis over deze methodiek zal worden overgebracht door ervaren Athletic Skills-trainers.

Het Athletic Skills Model is een andere manier van denken over bewegen voor de top- en breedtesport, het bewegingsonderwijs en de gezondheidszorg. Het ASM spreidt zich als een olievlek uit onder sportclubs en sportprofessionals.

Samenwerken en verbinden
De gemeente Montferland wil de kracht van sport en clubs gebruiken voor een gezondere samenleving en het verhogen van de leefbaarheid binnen de gemeente. Open Club De Nevelhorst ziet die kans en gaat hem benutten door de samenwerking met bedrijfsleven, onderwijs, zorginstellingen en dergelijke aan te gaan. De Open Club zorgt daarmee voor meer betrokkenheid en een betere relatie met de eigen leden, leden van andere verenigingen, inwoners van de gemeente en anderen. Dit leidt tot ledenbinding, meer reuring op de clubs, nieuwe evenementen, de mogelijkheid om meerdere sporten te combineren en meer mogelijkheden om langer te blijven sporten en bewegen.

Onze partners

Open Club De Nevelhorst is er trots op samen te werken met deze partners.


 


 


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.


 


 


 


 


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.

NEEM CONTACT OP

Wil je meer weten of heb je interesse in Open Club De Nevelhorst, neem dan contact met ons op of volg ons op onze social media.

Open Club De Nevelhorst
Secretariaat
Kerkstraat 58
6941 AJ Didam
Tel.: 085-7731443
E-mail: info@openclubdenevelhorst.nl
KVK: 78548489
Bank: NL42 RABO 0365 0069 04

Contactformulier

© 2022 - Open Club De Nevelhorst