Wat we doen

Wat doet Open Club De Nevelhorst?


Hoe veelzijdiger mensen bewegen, hoe beter ze bewegen en hoe kleiner de kans op gezondheidsproblemen, uitval en blessures. Maar het belangrijkste is dat mensen plezier hebben in sporten en daar zet Open Club De Nevelhorst zich voor in. Met een breed sportaanbod en uitnodigende, innovatieve binnen- en buitenruimtes, voor elke inwoner van Montferland.

De Open Club doet dit niet alleen, maar samen met verenigingen, scholen, gemeente en bedrijven. Onder het kopje Visie van deze website vind je meer over verbindingen die we leggen met onder meer:

Accommodaties en activiteiten 
In recreatiegebied De Nevelhorst in Didam is het resultaat zichtbaar. Hier zijn al veel voorzieningen gerealiseerd waar mensen samen kunnen werken aan hun fitheid. Meestal kun je ze op meerdere manieren gebruiken, zoals de razend populaire ASM Playce Padelbaan op het terrein van Tennisvereniging Didam (TVDidam). Dat is ook geschikt voor volleybal, voetvolley en badminton. Ook vind je op het terrein van voetbalvereniging DVC’26 nu onder meer een krachtheuvel, een interactieve sutowall, een ASM Skills Garden en een calistenics-park.

Ook vinden er elke dag op de diverse accommodaties verschillende AllStars-activiteiten plaats. Het AllStars-beweegprogramma is een uniek en inclusief concept ontwikkeld door de open club voor de gemeente Montferland. Het is kenmerkend vanwege het Athletic Skills Model (ASM), het Life Goals-programma en de vele samenwerkende partners. Het maakt niet uit of deelnemers jong of oud zijn, wat hun achtergrond is en of ze een ervaren sporter zijn of juist niet. Waar het vooral om gaat is dat iedereen plezier heeft in sporten en bewegen. Er is altijd een deskundige begeleider aanwezig met wie de deelnemers kunnen werken aan hun fitheid.

Leeromgeving
In samenwerking met het Graafschap College is Open Club De Nevelhorst gestart met een hybride leeromgeving bij voetbalvereniging DVC’26. Eerstejaars studenten begeleiden ’s avonds de voetbaltrainingen. Tweedejaars studenten zijn betrokken bij de ontwikkeling, voorbereiding en uitvoering van activiteiten zoals Sjors Sportief. Verder is het sportpark een leerplaats voor studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN).

         

 

Montferland Kenniscentrum Talent
Begin 2020 is het Montferland Kenniscentrum Talent (MKT), als belangrijk onderdeel van de open club, van start gegaan met de opleiding Athletic Skills Model (ASM). Trainers vanuit diverse sportverenigingen, fysiotherapie en scholen in de Gemeente Montferland worden hierin opgeleid volgens het Athletic Skills Model. De kennis over deze methodiek zal worden overgebracht door ervaren Athletic Skills-trainers.

Het Athletic Skills Model is een andere manier van denken over bewegen voor de top- en breedtesport, het bewegingsonderwijs en de gezondheidszorg. Het ASM spreidt zich als een olievlek uit onder sportclubs en sportprofessionals.

Samenwerken en verbinden
De gemeente Montferland wil de kracht van sport en clubs gebruiken voor een gezondere samenleving en het verhogen van de leefbaarheid binnen de gemeente. Open Club De Nevelhorst ziet die kans en gaat hem benutten door de samenwerking met bedrijfsleven, onderwijs, zorginstellingen en dergelijke aan te gaan. De Open Club zorgt daarmee voor meer betrokkenheid en een betere relatie met de eigen leden, leden van andere verenigingen, inwoners van de gemeente en anderen. Dit leidt tot ledenbinding, meer reuring op de clubs, nieuwe evenementen, de mogelijkheid om meerdere sporten te combineren en meer mogelijkheden om langer te blijven sporten en bewegen.

Onze partners

Open Club De Nevelhorst is er trots op samen te werken met deze partners.


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.


 


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.


 


 


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.


 


 


 

NEEM CONTACT OP

Wil je meer weten of heb je interesse in Open Club De Nevelhorst, neem dan contact met ons op of volg ons op onze social media.

Open Club De Nevelhorst
Secretariaat
Kerkstraat 58
6941 AJ Didam
Tel.: 085-7731443
E-mail: info@openclubdenevelhorst.nl
KVK: 78548489
Bank: NL42 RABO 0365 0069 04

Contactformulier

© 2023 - Open Club De Nevelhorst