Open Club en bedrijven

Open Club en het bedrijfsleven:

Vitalere medewerkers presteren beter

 

Nederland is kampioen zitten. Zelfs als je denkt dat je voldoende beweegt, kan het nog steeds zijn dat je teveel zit tijdens je werk. Open Club De Nevelhorst doet hier iets aan en legt verbinding met het bedrijfsleven. Doel is om te komen tot een vernieuwend sport- en beweegaanbod voor medewerkers. Want vitale medewerkers verzuimen minder, zijn productiever en mentaal weerbaarder.

Dat het belangrijk is dat mensen op meerdere momenten op de dag bewegen, blijkt wel uit deze cijfers:

  • 79 procent van de medewerkers die regelmatig sport en beweegt is productiever;
  • Wie de hele dag door zit heeft 74 procent meer kans op hart en vaatziekten dan iemand die minder dan vier uur zit en veel beweegt;
  • Mensen die regelmatig sporten en bewegen verzuimen gemiddeld 25 dagen minder over een periode van vier jaar dan niet-sporters.

Bewegers voelen zich fitter, minder gespannen en kunnen zich beter concentreren.

Vitalere medewerkers dankzij ‘Fit Veur Altied’
Een van de manieren waarop Open Club De Nevelhorst werkt aan meer fitheid is door verbinding te leggen met het bedrijfsleven. Dat gebeurt bijvoorbeeld in project Fit Veur Altied. Daar doen ook stichting De Graafschap Verbindt, Achterhoek in Beweging en het Graafschap College aan mee. De vier stimuleren nieuwe ontmoetingen tussen inwoners, werkgevers, ondernemers en sportaanbieders uit de regio Montferland. Dat gebeurt onder meer door een aantrekkelijk beweegprogramma aan te bieden.

Projectmanager Jordi Doornebosch van Fit Veur Altied zegt dat bij initiatieven van Veur Altied niet altijd meteen groot moet worden gedacht. Het kan volgens hem bijvoorbeeld gaan om een lunchommetje of het stimuleren van medewerkers om met de fiets naar het werk te gaan. “Ook bieden we (…) een combinatie van fysieke activiteiten aan, afgewisseld met workshops over bijvoorbeeld slaap, voeding of roken.”

Beweegaanjager laat medewerkers aan de slag gaan
Doornebosch vertelt dat veel bedrijven al een EHBO’er of een BHV’er hebben. Doen ze mee aan Fit Veur Altied, dan komt daar een BSA’er bij. Dat is een eigen medewerker die is opgeleid tot Beweeg- en Sportaanjager. Deze aanjager weet precies hoe je collega’s stappen laat zetten naar een gezondere leefstijl.

Raymond Sweers is voorzitter van Open Club De Nevelhorst én initiatiefnemer van Fit Veur Altied. Volgens hem sluiten de doelstellingen van de samenwerking perfect aan bij het streven van veel bedrijven naar duurzame inzetbaarheid van hun mensen. “Vitale medewerkers bruisen van de energie, zijn fysiek fit en mentaal weerbaar. Dat wil toch iedereen?”

Volgens Sweers profiteren ook verenigingen ervan als meer mensen in beweging komen, de kans is immers groot dat ze er leden bij krijgen.

Praktijkvoorbeeld: SportZappen
Open Club De Nevelhorst werkt ook samen met Sport Events Montferland. Dat is een organisatie die verenigingen, bedrijven, instellingen en scholen in de gemeente helpt bij het opzetten van sportgerelateerde evenementen. Dat gebeurt altijd volgens de uitgangspunten van het Athletic Skills Model. Dat model stimuleert kort gezegd veelzijdig bewegen en zet plezier in sport voorop. Een activiteit die Sport Events Montferland sinds kort aanbiedt voor bedrijven, is SportZappen. Daarbij krijgen deelnemers de kans om een te proeven van allerlei (verrassende) sporten. Tennis of padel, maar ook 7×7 voetbal en 3×3 basketbal. Na afloop is er ruimte om na te praten tijdens een buffet of borrel.

De Open Club brengt dus ook in bedrijven mensen in beweging met een vernieuwd sport- en beweegaanbod. Daardoor gaan ze beter bewegen en beter presteren en werken organisaties preventief aan de gezondheid van hun medewerkers.

Dit artikel maakt deel uit van een serie over terreinen waarop Open Club De Nevelhorst bijdraagt aan mogelijkheden voor inwoners om lichaam en geest te ontwikkelen. Wil je meer weten of heb je vragen neem dan contact op.

Onze partners

Open Club De Nevelhorst is er trots op samen te werken met deze partners.


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.


 


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.


 


 


 


 


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.


 

NEEM CONTACT OP

Wil je meer weten of heb je interesse in Open Club De Nevelhorst, neem dan contact met ons op of volg ons op onze social media.

Open Club De Nevelhorst
Secretariaat
Kerkstraat 58
6941 AJ Didam
Tel.: 085-7731443
E-mail: info@openclubdenevelhorst.nl
KVK: 78548489
Bank: NL42 RABO 0365 0069 04

Contactformulier

© 2023 - Open Club De Nevelhorst