NIEUWS

Tennisvereniging Didam start met OldStars Tennis

Sinds Tennisvereniging Didam (TVDidam) als partner betrokken is bij Open Club de Nevelhorst, wordt er intensief bekeken hoe we mensen die nog niet sporten of dreigen te stoppen met sporten, toch in beweging kunnen krijgen en houden. Daarom is het idee ontstaan om in navolging van andere clubs te gaan starten met OldStars Tennis.

OldStars Tennis, ook wel bekend als Walking Tennis, is een aangepaste spelvorm voor tennis op latere leeftijd. Er wordt gespeeld met een zachtere bal door dubbelspel te spelen op een enkelveld. Zo zijn er meer aangepaste spelregels als twee keer stuiteren, onderhands serveren en aangepaste lengte van de sets.

De beweegvormen van OldStars Tennis zijn gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM). Het model stimuleert zowel de fysieke, mentale, sociale als cognitieve vaardigheden van de OldStars-tennissers. Het ASM verbetert de vaardigheid van bewegen op een veelzijdige wijze waardoor met name de kwaliteit van het aanpassingsvermogen en de balans wordt ontwikkeld. Het bevat vaardigheden afkomstig uit allerlei verschillende sporten, spelvormen en activiteiten. Tennis is dus niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd fitter en gezonder te worden (zoals sterker, meer in balans en met een beter uithoudingsvermogen), maar tegelijkertijd is er veel aandacht voor de aansturing en het coördinatievermogen.

Mocht u geïnteresseerd zijn of kent u iemand die geïnteresseerd is in OldStars Tennis, laat het ons dan weten via info@openclubdenevelhorst.nl.

Onze partners

Open Club De Nevelhorst is er trots op samen te werken met deze partners.


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.


 


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.


 


 


 


 


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.


 

NEEM CONTACT OP

Wil je meer weten of heb je interesse in Open Club De Nevelhorst, neem dan contact met ons op of volg ons op onze social media.

Open Club De Nevelhorst
Secretariaat
Kerkstraat 58
6941 AJ Didam
Tel.: 085-7731443
E-mail: info@openclubdenevelhorst.nl
KVK: 78548489
Bank: NL42 RABO 0365 0069 04

Contactformulier

© 2023 - Open Club De Nevelhorst