NIEUWS

Open Club De Nevelhorst, veelzijdig in beweging!

 

Open Club De Nevelhorst is formeel opgericht. Wat ooit als kiem bij voetbalvereniging DVC’26 is begonnen, is na een periode van uitgebreide voorbereiding met elf kwartiermakers uit verschillende verenigingen tot bloei gekomen. Samen hebben we onze eigen definitie van een open club ontwikkeld. Een interessant en leerzaam proces.

Het bestuur
Sinds de oprichting van Open Club De Nevelhorst vormen vijf personen het bestuur. Dat zijn Eric Jansen (Tennisvereniging Didam), Bert Nijenhuis (Sportvereniging Margriet), Gerard Heijnen (Triathliem), Alex Steg (DVC’26) en ondergetekende, Raymond Sweers.

De eerste resultaten
Met veel energie is er gewerkt aan de eerste activiteiten en evenementen. We kijken met trots terug op de Open Club Zomerspelen van 2020, waarbij ruim 300 kinderen deelnamen aan diverse activiteiten, zoals de Voetbal 3-daagse, Urban Sports, Racketdag en Aquafun in De Hoevert. Trots zijn we ook op de eerste aanpassingen op het DVC’26-terrein met een Skills court, de afronding van de Athletic Skills Model (ASM)-opleiding en de start van de eerste Old Stars Running in Nederland.

De rol van Open Club De Nevelhorst
Ik krijg vaak de opmerking dat we zoveel doen en dat het niet altijd duidelijk is welke rol we spelen. Hierbij wat meer duidelijkheid. Ons doel is om binnen 20 jaar 2.500 mensen uit Didam aan het bewegen en sporten te krijgen. Het moge duidelijk zijn dat het uw gezondheid ten goede komt, medewerkers van bedrijven vitaler en productiever blijven, de jeugd beter en meer gaat bewegen en de verenigingen er beter van worden.

Open Club De Nevelhorst is een coöperatieve vereniging. De initiatief nemende verenigingen worden hier lid van. Open Club De Nevelhorst heeft een aantal maatschappelijke samenwerkingspartners. Gemeente Montferland, Welcom, Wijkraad Greffelkamp, Graafschap College en Achterhoek in Beweging zijn daar voorbeelden van. De open club is in belangrijke mate een netwerkorganisatie en neemt initiatieven voor een aanvulling op het sport- en beweeglandschap die met de bestaande verenigingen al bestaat. De eerder genoemde initiatieven zijn daar voorbeelden van. Daarnaast zijn we betrokken bij de ontwikkelingen rondom de binnen- en buitenzwemvoorzieningen en de sport- en beweegmogelijkheden in het prachtige Greffelkamp rondom de verenigingen.

Sport Events Montferland
Daarnaast wordt Sport Events Montferland opgericht. Binnen dit bedrijf worden evenementen en arrangementen ontwikkeld en uitgevoerd. Dit gebeurt in opdracht van Open Club De Nevelhorst, de verenigingen die lid zijn van de open club, andere organisaties en bedrijven. Binnen Sport Events Montferland werken we met projectgroepen. Een voorbeeld daarvan is het Montferland Kenniscentrum Talent (MKT) waar we nieuwe kennis en innovaties met een grote groep delen. Aan elke werkgroep is een bestuurder van Open Club De Nevelhorst verbonden. Zo houden we korte lijnen.

Samenwerking met onderwijs
We hebben mooie samenwerkingen met het onderwijs. Zo hebben we bij Open Club De Nevelhorst stagiaires van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN), die evenementen ontwikkelen en uitvoeren. Daarnaast werken we in een zogenoemde ‘hybride leeromgeving’ samen met het Graafschap College. Dit betekent dat studenten van het Graafschap College les krijgen op de verenigingen in Didam. De thuisbasis voor de studenten is DVC’26. Die krijgen het komende jaar op de donderdagen les in Didam en in de avonduren ondersteunen de studenten trainingen bij de verenigingen.

Meer weten?
We hebben ons voorgenomen om niet stil te blijven staan, maar op organisatorisch, inhoudelijk en financieel gebied veelzijdig in beweging te blijven. Wil je meer weten. Kijk dan eens op www.openclubdenevelhorst.nl of www.sporteventsmontferland.nl. Heb je zin om een bijdrage te leveren, of heb je een leuk idee? Laat het ons weten.

Sportieve groeten,
Raymond Sweers
Voorzitter Open Club De Nevelhorst

Onze partners

Open Club De Nevelhorst is er trots op samen te werken met deze partners.


 


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.


 


 


 


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.


 


 

NEEM CONTACT OP

Wil je meer weten of heb je interesse in Open Club De Nevelhorst, neem dan contact met ons op of volg ons op onze social media.

Open Club De Nevelhorst
Secretariaat
Kerkstraat 58
6941 AJ Didam
Tel.: 085-7731443
E-mail: info@openclubdenevelhorst.nl
KVK: 78548489
Bank: NL42 RABO 0365 0069 04

Contactformulier

© 2023 - Open Club De Nevelhorst