NIEUWS

‘Heel Montferland Beweegt!’ gaat van start


‘Heel Montferland Beweegt!’, dat is de titel van het lokale beweeg- en sportakkoord in Montferland. In de afgelopen maanden is er door verenigingen, organisaties, sporters en inwoners heel hard gewerkt aan de totstandkoming van dit lokale akkoord. Het akkoord staat inmiddels in de startblokken.

Het startschot van het akkoord was een online uitzending op woensdag 14 april. Voorafgaand aan de uitzending had iedereen de mogelijkheid om het akkoord te ondertekenen. Open Club De Nevelhorst heeft dit ook gedaan.

In het lokale beweeg- en sportakkoord staan concrete afspraken met als doel om meer inwoners in Montferland in beweging te krijgen. Het akkoord is de start van een intensieve(re) samenwerking tussen zoveel mogelijk clubs en organisaties op het gebied van sport, bewegen, welzijn en gezondheid. In het akkoord zijn afspraken gemaakt en projecten uitgewerkt op vijf verschillende ambities:

  • Een toekomstig sportlandschap met sterke en vitale sportaanbieders
  • Jeugd vaker en beter laten bewegen
  • Meer ouderen vaker en gezonder in beweging
  • Een inzichtelijke sportaanbod voor alle inwoners
  • Sport en bewegen in de openbare ruimte

Het concept lokale beweeg- en sportakkoord ‘Heel Montferland Beweegt’ is te bekijken via deze link.

Startschot via een online uitzending

Op woensdagavond 14 april klonk het officiële startschot van het lokale beweeg- en sportakkoord ‘Heel Montferland Beweegt’. In een online uitzending zie je wat Montferland nu al te bieden heeft op het gebied van sport en bewegen.

In de uitzending schuiven interessante tafelgasten aan. Presentator Sjoerd Weikamp gaat in gesprek over wat sport en bewegen voor hen betekent. Ook delen de tafelgasten hun ambities om heel Montferland in beweging te krijgen. Daarnaast komen in de uitzending de foto’s van de ondertekenaars van het lokale beweeg- en sportakkoord voorbij. Bekijk de online uitzending hier.

Samen sterk in sport en bewegen

Ruth Mijnen – wethouder sport, sociaal domein en volksgezondheid – is trots op het akkoord: ‘Dit lokale beweeg- en sportakkoord is een mooi voorbeeld van samen sterk. Het is een akkoord van de gehele gemeenschap. Door samen de krachten te bundelen komen we verder dan ieder voor zich. Montferland is al sterk in sport en bewegen, maar nog niet iedereen beweegt mee. Daar gaat dit akkoord verandering in brengen. Samen met bevlogen verenigingsbestuurders, (sport)organisaties en sporters gaan we nog meer inwoners in beweging krijgen.’

Mijnen benadrukt dat het akkoord niet alleen voor de sport is: ‘Sport en bewegen is een middel voor een gezonde leefstijl, ontmoeting, leefbaarheid in kernen en buurten en de ontwikkeling van kinderen. Iedereen is van harte welkom om het akkoord te ondertekenen, dus ik roep nadrukkelijk ook andere organisaties, zoals bijvoorbeeld scholen, dorpsorganisaties en zorginstellingen op om hun handtekening zetten. Hoe meer inwoners en organisaties dit akkoord ondersteunen, hoe beter. Ieders inzet om heel Montferland in beweging te krijgen is natuurlijk van harte welkom!’

Bron: Gemeente Montferland

Onze partners

Open Club De Nevelhorst is er trots op samen te werken met deze partners.


 


 


 


 


 


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.


 


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.

NEEM CONTACT OP

Wil je meer weten of heb je interesse in Open Club De Nevelhorst, neem dan contact met ons op of volg ons op onze social media.

Open Club De Nevelhorst
Secretariaat
Kerkstraat 58
6941 AJ Didam
Tel.: 085-7731443
E-mail: info@openclubdenevelhorst.nl
KVK: 78548489
Bank: NL42 RABO 0365 0069 04

Contactformulier

© 2023 - Open Club De Nevelhorst