NIEUWS

AllStars Sport genomineerd voor Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat

 

Sportverenigingen in Didam willen gaan samenwerken met fysiotherapeuten en andere zorgverleners. Zij gaan onder begeleiding patiënten laten instromen bij de verenigingen.

Uit rapporten blijkt dat inwoners van Didam veel waarde hechten aan adviezen van huisarts of zorgverlener”, vertelt Gerard Heijnen van AllStars Sport van Open Club De Nevelhorst. “AllStars Sport is een poging om de zorg met sport te verbinden. Met AllStars Sport mikken we dus op oudere mensen die vanwege klachten van het bewegingsapparaat of vanwege conditionele defecten bij de fysio of in het gezondheidszorgcircuit terecht zijn gekomen.” AllStars Sport is één van de genomineerden voor de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat.

Bekijk hieronder de video over AllStars Sport.

Het initiatief zorgt niet alleen voor een simpele doorverwijzing van de zorgverlener, maar ook voor begeleiding. “De zorgverlener gaat de laatste weken van de behandeling eens per week mee naar het sportveld. Bovendien kijken ze samen naar welke sport het beste past. Cliënten revalideren dus niet meer alleen in de trainingszaal bij de fysio.”

De bedoeling is dan ook dat ze blijven ‘plakken’ bij de sportvereniging. “We hopen dat de mensen wanneer ze het plezier in bewegen zien, bereid zijn om lid te worden van de sportvereniging en zo ook de stimulans van een lidmaatschap blijven ervaren.” Met de nominatie voor de stimuleringsprijs maken ze kans op twintigduizend euro. Dat willen ze inzetten om het project op te starten.

Wil jij dat AllStars Sport wint?
Stem dan op jouw keuze voor de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat. Dat kan tot 2 december via de speciale stempagina.

Beste beweeginitiatief
Hieronder kan je jouw stem uitbrengen voor het AllStarts Sport-initiatief. De stemmen tellen voor de helft mee in de uiteindelijke beoordeling, de andere keuze komt uit de vakjury met onder meer voormalig paralympisch kampioen tennis Marjolein Buijs en oud-Nederlands kampioen hardlopen Dennis Licht.

Bron: Omroep Gelderland

Wil jij dat AllStars Sport wint?

Stem dan op jouw keuze voor de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat. Dat kan tot 2 december via deze speciale stempagina.

Onze partners

Open Club De Nevelhorst is er trots op samen te werken met deze partners.


 


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.


 


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.


 


 


 


 


 

NewHeap is een full-service software development bedrijf.

NEEM CONTACT OP

Wil je meer weten of heb je interesse in Open Club De Nevelhorst, neem dan contact met ons op of volg ons op onze social media.

Open Club De Nevelhorst
Secretariaat
Kerkstraat 58
6941 AJ Didam
Tel.: 085-7731443
E-mail: info@openclubdenevelhorst.nl
KVK: 78548489
Bank: NL42 RABO 0365 0069 04

Contactformulier

© 2023 - Open Club De Nevelhorst